BushProwler

Tilaa BushProwler

Teen BushProwlerit pääosin tilauksesta. Joskus harvoin saattaa olla heti saatavilla, mutta yleensä tilausjonoa on aina jonkinverran, joten en ehdi niitä tekemään varastoon.
"Myynnissä nyt"-osiosta voi tarkastaa, onko BushProwlereita heti saatavilla.

BushProwlerin terämateriaalina on imatra ms416 jousiteräs joka taottu hamarastaan 6mm paksuksi.
Terän pituus n.115mm
leveys n.30mm.
Veitsen kokonaispituus n.230mm. 


Kahvamateriaalina voidaan käyttää miltei mitä tahansa, mutta yleisimmät ja erittäin toimiviksi todetut materiaalit ovat hirvensarvi ja tumma zebrano. Hirvensarven pinta hiotaan pois, jolloin jää valkoinen sarviaines.

Myös visakoivu ja pihlaja ovat suosittuja materiaaleja. Teräksen ja kahvapalojen välissä on ohut sisnanahka.
Kahvapalat liimataan ja niitataan kiinni.

Tuppi valmistetaan paksusta naudan kasviparkitusta nahasta ja ommellaan käsin. Tupen sisään veistetään puinen umpilesta suojaamaan terää sekä kantajaansa. Puinen lesta pitää terän myös kuivana, eikä tylstytä terää kuten muoviset lestat saattavat tehdä. Tuppeen voidaan asiakkaan toiveiden mukaan kuvioida käsin pakottamalla ja värjäämällä koristeluita, tekstiä ym. Alla kuvissa joitain esimerkkejä.

Kuvioinnit
BushProwlerin kahvaan voidaan kaivertaa tai tehdä ns scrimshaw-tekniikalla kuvioita. Samoin tuppeen on mahdollista saada periaatteessa minkälaisia kuvioita tahansa. Nämä kaikki teen täysin käsityönä. Kaiverruksissa käytän kaiverrusveitsiä ja pieniä talttoja ja scrimshawissa käytän kahvoitettua piikkiä. En käytä koneita näissä lainkaan. Tupen kuvioinnit teen pienellä luupuikolla, enkä käytä valmiita stansseja.

Hinta
BushProwlerin hinta on 280€ (sis.alv24%).
Tupen kuvioinnit, kahvan koristelut ym. hinnoitellaan tapauskohtaisesti.

Tilaukset; rautasarvi@gmail.com